08 Mayıs 2007

Meyvalı Dolgu Pasta



Bu pasta beni biraz uğraştırdı açıkcası :)) aslında çok kolay ve basit bir pasta fakat işin içine biraz sakarlık biraz tecrübesizlik girince her şey olabiliyor...Pandispanyasını bir gece önceden yaptım, yaparken elin karıştırma kabına çarptı ve pandispanya karışımının bir kısmı döküldü hal böyle olunca her zamanki gibi kabarık bir pandispanya elde edemedim :((


Pandispanya için her zamanki klasik ölçülerimi kullandım.Fakat geçen gün bloglarda gezerken pudra şekeriyle yapılmış bir pandispanya tarifi gördüm bir ara onu da deneyeceğim...


Pandispanya :

- 5 yumurta

- 1 bardak şeker

- 1,5 bardak un


- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya


Pandispanyayı ıslatmak için:

- 1 su bardağı süt

- 2 tatlı kaşığı nescafe


Dün akşamda pastanın geri kalan kısmını tamamladım.



Dolgu malzemesi:


- 1 poşet krem şanti

- 250 gr çilek

- 2 adet muz



Krem şantiyi 1 bardak sütle iyice çırptıktan sonra içine ufak ufak doğranmış çilek ve muzları ilave ederek karıştırıyoruz.


Gelelim pastanın üstünü kapladığım ganaja, ilk defa ganaj denedim ve sonuç hüsran :((( tecrübesizlik bu olsa gerek her şey iyi güzel gitti kremayı ocağa aldım kaynamasına yakın ocaktan indirip içine bitter çikolata ilave ettim eriyene kadar karıştırdım fakat gel gör ki pastanın üstüne dökerken bütün ganaj tabağa aktı bir yerde hata yaptım sanırım ya bu işlemi bir tel üzerinde yapmalıydım yada ganajın biraz soğumasını ve biraz daha yoğun olmasını beklemeliydim ama sanırım deneme yanılma yoluyla yavaş yavaş öğreneceğim.



Ganaj için:


- 1 kutu krema

- 120 gr. Bitter çikolata



Pastanın yapım aşamalarına gelince :

- pandispanyayı ikiye bölüyoruz ve bir parçasını derin bir salata kasesine yerleştirerek hazırladığımız sütlü nescafeli karışımla ıslatıyoruz

- hazırladığımız krem şantili dolgu malzemesini içine doldurduktan sonra yine süt ve nescafe ile ıslattığımız diğer pandispanyayı üzerine kapatıyoruz

- bu şekilde 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis taba
ğına ters çeviriyoruz.

- üzerini ganaj ile kapladıktan sonra gümüş renkli şekerlemelerle süslüyoruz.




Not:
salata kasesine pandispanyayı yerleştirmeden önce içine streç flim kaplarsak çıkartmak daha kolay oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder