Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin
- adet limon kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Üzeri için:
- 3 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz (benim ilavem isterseniz fındıkta ilave edebilirsiniz)
Hazırlanışı:
- Tart hamurunu yoğurmadan önce iç malzememizi hazırlayarak kenara alıyoruz,bunun için elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz
- Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alarak üzerine şekeri ilave ettikten sonra pişiriyoruz.Pişen elmalara tarcın ve cevizi de ekledikten sonra iyice karıştırarak soğuması için kenara alıyoruz.
- İlk önce derin bir yoğurma kabına yumurtalarımızı kırıyoruz, hamur için gereken diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra azar azar unu ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- yoğurduğumuz hamurdan bir parça ayırarak buzluğa koyuyoruz geri kalan hamuru kelepçeli kalıba kenarları yukarıya doğru gelecek şekilde yayıyoruz
- elmalı harcı hamurun üstüne yaydıktan sonra buzluktaki hamuru merdaneyle açıyoruz.Yarım cm. genişliğinde şeritler kesiyoruz ve bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder