Semra'nın bloğunu takip edenler eminim bu böreği hatırlıyacaklardır :)Geçtiğimiz günlerde Semra bir çay daveti için hazırladığı menüyü ve ilk tarif olarak pazılı cevizli börek tarifini vermişti.Bende bu güzel börek tarifini pazı pek damak zevkime hitap etmediği için pırasalı olarak yapmaya karar verdim.İşte tarifimiz;
Malzemeler:
İç Harç İçin;
- 750 gr pırasa
- 3 orta boy domates
- bir çay kaşığı kara biber
- bir çay kaşığı tuz
- dilerseniz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yufka
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- susam
- önce böreğimizin içi malzemesini hazırlıyoruz bunun için pırasalarımızı ince ince doğruyoruz,domateslerimizi rendeliyoruz.
- bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domateslerimizi pişiriyoruz daha sonra pırasalarımızıda ilave ederek arada bir karıştırmak süretiyle kavuruyoruz
- pırasalarımızın pişmesine yakın tuz ve karabiberide ilave ediyoruz ve iç malzememiz hazır olduktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra yufkalardan biri tezgaha yayılır ,karıştırılan sıvıyağ ve su karışımı üzerine
fırça ile sürülür.İç malzemenin üçte biri yufkanın üzerine serpiştirilir ve bir uçtan yuvarlamaya başlanır.
Yuvarlandıktan tepsinin ortasından başlamak üzere yuvarlak
şekilde dolanır.
Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve tepsideki yufkaların etrafına
dolanır.
En son böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder