Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- yarım su bardağı bardağı sıvıyağ
- 8 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı kakao
- İlk önce yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz.
- Daha sonra süt ,sıvı yağ,vanilya ve kakaoyu ekleyerek iyice çırpıyoruz.
- Hazırladığımız bu mazlemeden 1 su bardağı pişen kekin üzerine dökmek için kenara alıyoruz.
- kalan karışıma un ve kabartma tozunu ilave ederek iyice çırpıyoruz (karışım normal kek karışımları gibi çok kart oolmuyor biraz akışkan bir karışım elde ediyoruz şaşırmayın)
- karışımımızı düz yağladığımız bir kalıba döküyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz
- pişen kekimiz sıcak iken üzerine ayırdığımız karışımı göküyoruz, 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
- Ben üzerini hindistancevizi ile süslemeyi tercih ettim siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder