28 Şubat 2008

Çikolata Soslu Elmalı Tatlı

İşte h.sonu davetinin son tarifi yani tatlımız.Bu haftaki p. d. çay saati etkinliği sahibine kolaylıklar diliyorum.İşte tarifimiz;

Malzemeler:
  • 5 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
Muhallebi için:



  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Çikolatalı sos için her zamanki kalsik çikolatalı sos tarifimi kullandım işte burda...Üzeri için çikolatalı şekerleme,hindistan cevizi ve toz antep fıstık kullandım.


Hazırlanışı:
  • öncelikle tatlımızın elmalarını pişiriyoruz, bunun için elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz.Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alarak üzerine şekeri ilave ettikten sonra pişiriyoruz.Pişen elmalara tarcın ve cevizide ekledikten sonra iyice karıştırarak soğuması için kenara alıyoruz.
  • Daha sonra kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeyi muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • en son ocaktan alarak krem şantiyi ve vanilyayı ekledikten sonra mikser yardımıyla 5-10 dakika çırpıyoruz.
  • Hazırladığımız muhallebiyi kuplara paylaştırdıktan sonra üzerine elmalı karışımdan birer yemek kaşığı koyduktan sonra en üste çikolatalı sos döküyoruz ve dilediğimiz gibi süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder