Malzemeler:
- 3 su bardağı un (375 gr.)
- yarım su bardağı pudra şekeri (70 gr.)
- 150 gr. margarin (sana hamur işi kullandım)
- 3 çorba kaşığı su
- 125 gr kuru incir
- yarım çay bardağı toz şeker
- yarım kahve fincanı su
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Kurabiyemizin önce iç malzemesini hazırlıyoruz.Bunun için önce incirleri zar şeklinde doğrayıp bir tencereye alarak üzerine şeker ve suyu ilave ettikten sonra sürekli karıştırmak süreti ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz
- İç malzememiz soğurken kurabiyenin hamuru için gereken malzemeyi derin bir kaba alarak iyice yoğuruyoruz
- daha sonra bir merdane yardımıyla açtığımız hamurdan bardak ağızı büyüklüğünde daireler kesiyoruz ve biraz iç malzemeden koyarak 3 tarafından içe doğru kapatıyoruz
- fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyeleri 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
- kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçını bir kasede karıştırdıktan sonra kurabiyelerin üzerine bir süzgeç yardımı ile serpiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder