MALZEMELER:
- yumurta
- su
- tuz
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- 1 kalıp beyaz peynir (300 gr.)
- 1 demet maydanoz
- tereyağ (yufkaların aralarını yağlamak için)
Hazırlanışı:
- Derin bir kaba yumurta, tuz,su ve aldığı kadar elenmiş un konularak sertçe bir hamur yoğrulur ve 5 parçaya ayrılır.
- Bezeler üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir.
- Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.1 yufkada en üste kapatmak için kenara ayrılır.
- Diğer 3 yufka dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır.Sonra hafifçe kurulanır.
- Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş tereyağ gezdirilir.
- Her kata peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir.
- Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır.
Not: Su böreğinin ocakta çevrilerek yapılanı güzel olurmuş ama böyle bir imkanınız yok ise fırındada pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder