- 2 adet yufka
- 1 tavuk göğüsü (küçük kuşbaşı halinde doğranmış)
- 10 adet mantar (ufak ufak doğranmış)
- 2 adet domates
- 3 adet sivri yada çarliston biber
- 1 yumurta
- tuz
- karabiber
- nane
- taze kaşar peyniri
Hazırlanışı:
- ilk önce mantar,domates ve sivri biberlerimizi ufak ufak doğruyoruz.
- Derin bir tencere yada yayvan bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak içine mantar ve tavuklarımızı da ilave ederek mantar ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar iyice kavuruyoruz
- Daha sonra biber ve domatesleride ilave ederek iç malzememiz iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz
- en son tuz,karabiber ve nanemizi de ilave ederek ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
- iki yufkamızı üst üste koyarak bir yemek tabağı yardımı ile yufkamızı daire şeklinde kesiyoruz (1 yufkadan 5 adet daire elde edebiliyoruz) (Not :Aşağıdaki fotoğrafta ben iki kişilik bir yemek hazırladığım için 1 yufkayı ikiye bölerek üst üste koymak süretiyle iki kat elde ettim fotoğraf sizi yanıltmasın)
- kestiğimiz yufkaları bir kasenin içine yerleştirdikten sonra iç malzememizi yufkaların içine koyuyoruz ve bohça şeklinde kapatarak ısıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içine ters çevirerek yerleştiriyoruz
- bohçalarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürdükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz
- en son taze kaşarı rendeledikten sonra fırındaki bohçalarımızın üzerine serptikten sonra 10 dakika daha kaşarlarımız erimesi için tekrar fırına veriyoruz.
- pişen bohçalarımızı servis yapmadan önce istediğimiz gibi süslüyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder